Over mij

Mijn naam is Maaike Welfing (1970) en ik  hou van leven. Niet speciaal alleen van mijn leven, maar van Het Leven. En hoewel ik hou van het mysterie en de magie, ben ik ook nieuwsgierig en wil ik graag begrijpen 'hoe het werkt'. Verschillen in cultuur, levensbeschouwing, de vragen die mensen hebben en de keuzes die zij maken. Mijn nieuwsgierigheid komt voort vanuit een verlangen naar het moment waarop iedereen zich thuis voelt op zijn eigen unieke plek in dit geheel.


Ik heb van mijn nieuwsgierigheid naar het doen en laten van mensen mijn werk gemaakt. Daarin ben ik eigenlijk altijd op zoek naar datgene wat hen helpt om ondanks omstandigheden zelf richting te geven en bij te dragen, thuis of in werk. Ik geloof dat we daarin zin, voldoening en geluk vinden. De sleutel ligt in leren Voelen, Kiezen, Durven Doen en Laten Zijn. Weten wat je belangrijk vindt en je daarmee verbinden helpt daarbij. De belangrijkste peilers voor mijn werk zijn uitgangspunten van de positieve psychologie, contemplatieve psychologie, acceptatie en commitment therapie, ervaringsgericht werken en agogiek.


Mijn ontdekkingstocht heeft me op allerlei plaatsen en in allerlei functies gebracht. Als verpleegkundige, ontwikkelingswerker, projectleider, programma-ontwikkelaar, docent, manager, ggz preventiefunctionaris, trainer en lifecoach. Ik geniet ervan om samen met mensen te onderzoeken hoe hun eigen unieke leven werkt.  Niet door te adviseren, maar door de juiste vragen te stellen. Want ik heb geleerd dat er uiteindelijk niemand een groter expert is op het gebied van jouw leven dan jijzelf.


Opleidingen die ik heb gevolgd:


HBO-Verpleegkunde; Hanzehogeschool

Andragogiek, Veranderkunde; Rijks Universiteit Groningen

MBCT Mindfulness; GGZ Drenthe/ Civas

State evocative Transformation; Academie voor levenskunst

Kruidengeneeskunde: De Groene Zon/ Civas

Post-HBO Lifecoaching; Atma instituut

ProSocial; Bamboe ACT

Focused ACT; Pratical ACT

Disc & Drijfveren specialist; Talent First


En vele cursussen en trainingen