Lifecoaching

Opnieuw richting bepalen

Wat is lifecoaching?

Het belangrijkste doel van LifeCoaching is het vinden, onderzoeken en overwinnen van de patronen die jouw levensgeluk beperken. Je gaat opnieuw richting bepalen. Misschien herken je dit:


 • er komt niet uit wat er in je zit
 • je hebt vaak twijfels over jezelf
 • je kunt niet bij je gevoel
 • wie ben je en wat past nou bij jou
 • je maakt je bij anderen kleiner dan je bent
 • je komt niet aan jezelf toe
 • je ervaart angst maar je weet niet waarom
 • je raakt steeds in conflict met jezelf of anderen
 • het lijkt je onmogelijk te doen waarvan je droomt
 • je stapt steeds in dezelfde valkuilen

  Wellicht kun je het rijtje nog aanvullen. Vaak komt dit door belemmerende overtuigingen en automatische patronen waarvan je je niet bewust bent. Uit ervaring weet ik dat je niet altijd op de juiste plek zoekt naar oplossingen. Zoals bijvoorbeeld in je hoofd of door dingen te doen die je eigenlijk niet wilt. In werkelijkheid liggen de oplossingen besloten in diepere lagen van jezelf. Als Lifecoach heb ik een groot aantal werkvormen tot mijn beschikking om juist die diepere lagen voelbaar en zichtbaar te maken. En áls je ze ziet, dan kun je bewúst kiezen en je leven opnieuw inrichten. Dat is wat ze bedoelen met innerlijke vrijheid.


  Balans of Inspiratie

  Ik kan je ondersteunen als het je zelf niet lukt om de balans te herstellen. Maar het kan ook fijn zijn om aan je persoonlijke of professionele ontwikkeling te werken als het juist heel goed met je gaat. Bijvoorbeeld:


  • omdat je inspiratie zoekt voor een nieuwe stap in je leven
  • om stil te staan bij: wat wil ik nou écht?
  • om nieuwe of andere talenten te ontwikkelen

  Wat ga je doen?

  Voorafgaand aan een kennismaking krijg je van mij 2 vragenlijsten met het verzoek die thuis in te vullen. In een intakegesprek maken we vervolgens kennis. We onderzoeken wat je vraag precies is en we kijken of de vraag passend is voor een coachingstraject. Dan besluiten we of we het traject samen ingaan en schatten in hoeveel sessies nodig zijn.


  Ik werk voornamelijk als Outdoor Lifecoach. Dat betekent buiten, in en met de natuur. Natuur schept ruimte. Ruimte helpt om los te komen van oordelen en voorwaarden. Bovendien werkt Natuur als een spiegel. Ze laat je zien én ervaren wat je altijd deed, wat je wilt en wat je nodig hebt om daar te komen. Tijdens de sessie betrek je de natuurlijke omgeving bij je proces. Je werkt daarvoor vanuit je intuïtie. Natuurlijke objecten gebruiken we als metafoor voor wat jou op dat moment bezig houdt.


  Werkvormen

  Tijdens de sessies besteden we altijd aandacht aan ontspannen en gronden. We bespreken kort hoe het met je gaat en aan welke vraag of welk thema je die dag wilt werken. Door middel van vragen en werkvormen werken we vervolgens je vraag uit. Ik gebruik een mengelmoes van werkvormen. Ze zijn ontleent aan diverse stromingen in filosofie en therapie. Zo kan ik beter tegemoet komen aan jouw vraag en wat je nodig hebt. Ze zijn er allemaal op gericht jou zelf jouw inzichten en oplossingen te laten vinden.


  Duur en afronding

  Een coachingsessie duurt 1,5 uur. Na iedere sessie bepalen we wanneer een volgende volgt. De duur van een coachingstraject is afhankelijk van je vraag. Ga uit van 4-5 tot maximaal 10 sessies. Of je voldoende bagage hebt meegekregen om zelf verder te kunnen beslis jij. Na afloop vul je opnieuw een vragenlijst in, zodat ik ook kan zien wat het traject voor jou heeft opgeleverd.

  unsplash